Szekszárdi Liszt Pincészet

pinceAz elmúlt évtizedek során a borászat először Liszt Pincészet néven működött, majd 2010 elején vált ki a Szekszárd Zrt.-ből és vette fel a Twickel Szőlőbirtok Kft. nevet. Cégünk 2024-ben tulajdonosváltást követően, a hagyományok őrzése okán ismét régi nevén, Szekszárdi Liszt Pincészet Kft. folytatja működését.

Eltökélt törekvésünk a magas minőség elérése és hosszú távú fenntartása. A Szekszárd északi bejáratánál lévő pincészetünk vörösbor erjesztő tér kapacitása közel 4000 hl, fehér és rosé bor erjesztéséhez közel 3500 hl-t használunk. Domboldalba vájt pincerendszerünkben 50 db ászokhordó és 300 db barrique hordó érleli a borokat. A borok kezelésénél alapvető feladatnak tekintjük a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását. Pincészetünkben minden üveg bor türelemmel, kecsességgel és minőséggel készül. Az évek során a borkészítés technikái és módszerei az időhöz és a technológiához alkalmazkodva változtak, lényegük azonban nem változott: a borok kivételes minősége.

Fiatalos csapatunk minden egyes tagja ugyanazzal a lendülettel és szenvedéllyel dolgozik, hogy boraink hűek maradjanak a táj karakteréhez és az egyes évjáratok egyediségéhez.