Aranyérmes lett a Twickel Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Kajmád Rosé bora a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nagy múltú, több évtizede megrendezésre kerülő eseményen idén 238 bor közül választották ki a legjobbakat. Ebben az évben 8 bizottság összesen 50 zsűritagja véleményezte a nevezett tételeket.

Idén 54 termelő 238 bora képviseltette magát a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nevezett tételeket összesen 8 bizottság 50 neves szakemberből álló zsűrije bírálta el. A borvidék jellegéből fakadóan a benevezett tételek nagy részét a vörösborok tették ki, de a minták között szép számmal szerepeltek rozé, illetve fehérborok is. A Twickel Kajmád Rosé 18 magas minőségű rozé bor közül került ki aranyérmesként.

„A halvány, lazacszínű bor a megfelelő szüreti időpont kiválasztása mellett a Merlot, Kékfrankos és Pinot Noir ideális házasításával jött létre. Illatában üde szamóca- és málnajegyek uralkodnak, ízében a kellemes gyümölcsösséget friss, élénk savak támogatják hosszú lecsengésű zamattal” – árulta el Gódor Attila, a Twickel Szőlőbirtok borásza.

„Nagy büszkeség és komoly elismerés a régió egyik legnagyobb borversenyének aranyérmét megkapni. A rosénk már jó ideje népszerű a borfogyasztók körében, de a díjjal a szakmai megerősítés is megérkezett” – magyarázta Báró Twickel György, a Twickel Szőlőbirtok tulajdonosa.

A nyertes borokat a borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolóján mutatják be április 27-én Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban.

További információ: Varga Zita Hella, varga.zita.hella@salt.hu, 06 20 211 1558