Most bárki beleszólhat abba, hogy ki legyen az év önkéntese, és melyik szervezet legyen az év önkéntes szervezete. Félmillió forintot kaphat a kiválasztott önkéntes magánszemély, és egymilliót a szervezet. Január 31-én éjfélig lehet lehet szavazni! 

Több országból közel 800 jelölés érkezett idén is a Twickel György által 2016-ban alapított Jószolgálat-díjra (a teljes hír IDE kattintva elérhető), amelynek célja, hogy a figyelem középpontjába helyezze a szociális életpályán dolgozó hivatásos egyének, szervezetek, valamint a mindennapi önkéntes jótevők és civil közösségek munkáját. A pályázókat öt kategóriában díjazzák majd, melyek között egy közönségdíj is helyet kapott.

A Jószolgálat szakmai zsűrije két segítő önkéntest és két önkéntes szervezetet választott ki, akikre szavazni lehet a Jószolgálat-díj honlapján: ITT. Mindkét idei egyéni jelölt saját kistelepülésén dolgozik évek óta, hogy segítse az ott élőket, a szervezetek közül pedig az egyik súlyos és halmozottan sérült gyerekeknek hozott létre intézményt, a másik olyan programokat szervez, ami segíti a roma és nem roma fiatalok közötti párbeszéd megteremtését, csökkentve a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket és tévhiteket. 

Az önkéntesek és önkéntes szervezetek részletes bemutatását a Jószolgálat-díj honlapján olvashatja.