Sokan elbizonytalanodnak az ünnepekhez közeledve, milyen bort vegyenek le a polcról a hagyományos karácsonyi menü mellé. Gódor Attila borászunk „A bor és egészség” témakörben tartott sajtóbeszélgetésünkön igyekezett hasznos javaslatokkal ellátni a résztvevőket, hogy a hagyományos magyar ünnepi fogásokhoz milyen bort válasszunk.

 

A halászlét a fűszerpaprika teszi pikánssá, ezért a szekszárdi kadarka kellemes fűszeressége jól párosítható az étellel. Ehhez a 2015-ös Liszt Szekszárdi Kadarka illik a legjobban.

A húsleves színéhez, ízeihez is jól harmonizál a lágy, aranysárga színű, rezeda illatú szekszárdi olaszrizling. A karácsonyi menü nélkülözhetetlen fogásához a 2018-as Liszt Szekszárdi Olaszrizlinget ajánlott fogyasztani.

A töltött káposzta kicsit nehezebb magyaros ételünk, ezért ehhez egy savas, friss, üde rosé cuvée illik. A 2018-as Kajmád Szekszárdi Rosé cuvée tökéletes választás hozzá.

A halhoz egy olyan fehér bort érdemes társítani, amely friss, üde, zöldfűszerekre jellemző jegyekkel, például egy sauvignon blanc-t. Erre a célra a 2018-as Kajmád Szekszárdi Sauvignon blanc a legmegfelelőbb.