or_2016Magyar borsiker a kanadai világversenyen

Sélections Mondiales des Vins Canada – Twickel Kajmád Rosé 2015 aranyérem

Szekszárd, 2016. június 21.

Először indult el a Twickel Szőlőbirtok a Sélections Mondiales des Vins Canada nemzetközi borversenyen, és a 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée borával rögtön aranyérmet is nyert Észak-Amerika legnagyobb megmérettetésén.

Idén 33. alkalommal rendezték meg a rangos borversenyt, amely a legnagyobb nemzetközi borversenyeket tömörítő VINOFED és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) védnöksége alatt áll. A május végén megtartott versenyre a világ minden részéből, 30 országból érkeztek a borok, és közel 2000 beküldött bor közül kellett a legjobbakat kiválasztani.

Magyar bort csak ritkán látni a verseny díjazottjai között. A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok első alkalommal nevezett be a Sélections Mondiales des Vins Canada versenyre és 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée-vel egyből aranyérmet nyert.
Az elismerés nagyban hozzájárulhat a magyar borok tengerentúli ismertségének növeléséhez és segítheti a kanadai piacra lépést, ugyanis az ottani, sajátos rendszerben működő alkoholpiac beszerzőinek a véleményét jelentősen befolyásolják a versenyen elért eredmények. A Twickel Szőlőbirtok egyre nagyobb figyelmet fordít az észak-amerikai piacra, és már elkezdődtek az exportlehetőségekről szóló tárgyalások az illetékes kanadai ügynökségekkel. Ez az elismerés hozzájárul ahhoz, hogy még több kiváló magyar bor juthasson el az amerikai kontinensre.

A friss aranyérmes Kajmád Rosé – Kékfrankos, Merlot és Pinot noir házasítás – hazánkban jelenleg leginkább éttermekben és borbárokban érhető el.

További információ a borversenyről: http://www.smvcanada.ca/en

További sajtóinformáció: Simon Mónika WELL PR Ügynökség
1126 Budapest, Orbánhegyi út 50. │ T: +36 (1) 350-7390 / 272
E-mail: m.simon@well.hu